Foto's

Over Playa del Ingles

Als u verblijft in het Parque Romantico dan bevindt u zich op het populaire Gran Canaria neer Playa del Ingles. Gran Canaria is een van de Canarische eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Marokko. Dankzij deze gunstige ligging heerst er een heerlijk subtropisch klimaat en zijn er allerlei mooie stranden te vinden op het eiland. Zo ook vlakbij het bungalowpark. Het bungalowpark is verder een oase van rust nabij een druk vakantieoord. Dit maakt het een perfecte combinatie van twee werelden en een geschikte vakantie voor jong en oud, van gezinnen tot vriendengroepen.

Shoppen & Zonnen

Praktisch om de hoek van het bungalowpark ligt een groot winkelcentrum, Cita genaamd. Iets verder komt u bij het centrum van Playa del Ingles. Dit gezellige plaatsje beschikt over allerlei leuke winkeltjes, bars en terrasjes. De stranden hier zijn erg populair. Er is dan ook voor ieder wat wils. Het bekendste strand is het Mapaloma, een enorm strand met grote duinvlakte die sterk aan de Sahara doet denken. Na een kijkje te hebben genomen bij deze bijzondere duinen kunt u op het bijbehorende strand dankzij de grootte vrijwel altijd een plekje vinden. Het strand bij Playa del Ingles is eigenlijk een onderdeel van Mapaloma en bestaat uit een mooi zandstrand aan het aangenaam warme, heldere water van de Middellandse Zee. U kunt hier allerlei watersporten beoefenen, van jetskien tot parasailen en van surfen tot duiken. Als u liever de zon opzoekt bij wat rustigere strandjes dan is de keuze groot. In de omgeving vindt u tal van vulkanische strandjes en afgelegen baaitjes.

Prachtig landschap


Behalve de stranden heeft Gran Canaria ook een bijzonder en mooi landschap. Bijzonder, want er is een enorme variatie op het relatief kleine land van het eiland. U komt bijvoorbeeld sowieso zwart vulkanisch gesteente tegen en hoge bergen tegen, maar ook landelijke gebieden met glooiende heuvels en dennenbossen en laurierboombossen. In totaal telt het eiland 33 natuurparken die u een bezoek kunt brengen. Maak ook een trip naar de Barranco de Guayadeque. Deze 20 kilometerlange vallei is uitgeroepen tot natuurmonument en bevat behalve mooie natuur ook verschillende archeologische vondsten. Een andere mooie vallei is de Valle de Agaete, die vol staat met kleurige bloemen. Het voornaamste herkenningspunt van het eiland is de Roque Nublo. Deze rots steekt meer dan 1800 meter boven alles uit en is bijna vanuit elke hoek van het eiland te zien. Als u echt van wandelen houdt is het een aanrader om naar de voet van de rots te rijden en het laatste stukje te beklimmen. Een prachtig uitzicht gegarandeerd.

Cultureel vermaak

Wat cultuur betreft raakt u ook niet snel uitgekeken op het eiland. De levendigste stad moet Las Palmas zijn, de hoofdstad. Hier vindt u meer dan één mooie historische 'kern' waar Vegueta er één van is. Deze wijk staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U vindt hier tevens een bruisend uitgaansleven en veel winkels, maar de stad ligt wel op een wat grotere afstand van het hotel af. Gran Canaria staat verder vol met kleine plaatsjes zoals de 'balkonstad' Teror, het vissersdorpje Agaete met haar kenmekerkende witte huisjes en het kleurrijke Aguïmes met haar rijke geschiedenis en historische bezienswaardigheden. Historische bezienswaardigheden vindt men overigens over het hele eiland verspreid. Het eiland werd duizenden jaren geleden al bewoond en resten daarvan zijn bijvoorbeeld te zien bij Cuatro Puertas. Dit is een grottencomplex waar de Guanchen woonruimtes in de grotten hadden gebouwd en er tevens en altaar hadden gebouwd. Op de Arteara Necropolis kunt u meer dan 1000 graven uit de 4e eeuw voor Christus aanschouwen tussen prachtige natuur.

Subtropisch vakantieplezier in de bungalows van Parque Romantico

Het klimaat op Gran Canaria is subtropisch. Het hele jaar door is het er dus erg warm en perfect voor een zonvakantie. Subtropisch houdt gelukkig in dat het niet heel vochtig is. De zee is het hele jaar door aangenaam warm.

Vergelijk Parque Romantico bij 2 aanbieders Bekijk prijs